Mala šola uživanja — 2. učna ura: Kava

Mala šola uživanja — 2. učna ura: Kava

KAVA_02V sklopu Male šole uživanja smo v ponedeljek 25. septembra 2017 organizirali drugo učno uro, kjer smo se učili o kavi. Peter Ševič, barista iz pražarne, akademije in kavarne STOW nas je preko predavanja in degustcije naučil, kakšna mora biti idealna skodelica kave – ne pregrenka, ne prekisla, ravno prava.

Do potankosti nam je predstavil vse značilnosti kave, tako slabe kot dobre in nas z ekselenco kavnega napitka omamil tudi v živo. Uživali smo ob posebni kavi in zgodovinskem napitku iz 14. stoletja iz Cascare Yemen Quirch z ingverjem in cimetom. Gre za zmagovalno kavo na tekmovanju Cup of Exellence, ki velja za najstrožje ocenjevanje kav na svetu.

Degustirali smo dva različna kavna pripravka: aromatično različico farmerja Mauricia Vindasa iz Kostarike ter marmeladno-sladkim različice farmerja Carlosa Aguilere iz Paname.

Za pripravo kave skrbijo izšolani baristi, ki pitje kave ponesejo na čisto drugo raven.Njihovo kavo lahko poizkusite v Kavarni Mestni muzej Ljubljana ali obiščete njihovo spletno stran.

Vsi dogodki, ki jih organiziramo, so dobrodelne narave. Zbrana sredstva namenimo otrokom iz šibkejših družin, ki jih nato peljemo na različne enodnevne izlete. Do sedaj smo že obiskali  kino, hišo eksperimentov in živalski vrt.

Vabljeni tudi na 3. Učno uro prihodnji mesec. Več informacij sledi kmalu.